Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Мерве Джебир Мерве
Мерве Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
19 февруари 2012

ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ

Мерве Джебир от София е на 6 месеца. За съжаление, последните 2 от тях бебенцето не излиза от болницата, а в момента вече е в сектор за интензивни грижи.

Всичко започва като кожен проблем преди 4 месеца. Мерве е приета и лекувана в Университетска детска болница СБАЛДБ София.

Скоро след изписването бебето вдига температура, появява се и кашлица, стигаща до дихателна недостатъчност.

Отново е прието в Педиатрията. От направените обстойни изследвания и консултации в отделението по ендокринология се изяснява, че далеч не става въпрос за дерматит. Състоянието на мъничката е много по-тежко и  животозастрашаващо (епикриза - стр. 1, стр. 2 и стр. 3).

Детето страда от тежък комбиниран имунодефицит. Казано с други думи, Мерве почти няма работеща имунна система и всяка инфекция би могла да бъде фатална за нея. По тази причина лекарите повече не рискуват да я изпишат.
Но дори болничната среда не може да я предпази напълно и задълго.  

Заключението на специалистите е: "Въз основа на изследванията, клиничната картина и препоръките от проведените консултации се приема, че се касае за Тежък комбиниран имунен дефицит. Като единствена терапевтична възможност остава СПЕШНА алогенна костно-мозъчна трансплантация в специализиран център в чужбина (Италия, гр. Бреша или Германия, гр. Улм)".


Общественият съвет към Фонда за лечение на деца одобри на заседанието си на 08.02. заявлението (№ 1087/03.02.2012г.) за финансиране на трансплантация на Мерве в чужбина, както и командироването на педиатър, който да придружи детето по време на пътуването, поради тежкото му състояние.

Но офертата от Германия надхвърля с повече от 150 000 евро разрешената сума, а тази от Бреша - с 16 000 евро.

Моментът не е подходящ за коментари относно лимита. Прекалено сме притеснени за живота на Мерве и единственото, което искаме е, тя да замине на лечение веднага. Само ще подчертаем, че през цялото време се страхуваме от критични ситуации като тази.

Мерве трябва да замине незабавно!
Всъщност, по медицински показания тя трябваше вече да е заминала и да е започнала предтрансплантационната подготовка.
Вместо това, детето стои в интензивно и чака да се съберат пари.

Таткото на Мерве, само за няколко дни, е успял с помощта на приятели и колеги да набере 11 000 евро.  

Не достигат 5 000 евро.

Обявяваме СПЕШНА кампания за набиране на 10 000 лв. за костно-мозъчна трансплантация на Мерве Джебир в Бреша, Италия!

Дарителска банкова сметка:
ПроКредит Банк (България) АД

Мерве Джамал Джебир
IBAN: BG31PRCB92301039840612 - в лева
IBAN: BG72PRCB92301439840617 - в евро
BIC: PRCBBGSF
 
Телефон за контакт с бащата на Мерве: 0878 18 59 58 - Джамал Джебир
 
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.