Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Чудесни новини за Тимшел Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
17 януари 2013
Щастливи сме да споделим с вас писмото на родителите на прекрасната ни Тимшел:
"Здравейте,
Радваме се, че към днешна дата можем да ви разкажем повече за напредъка на Тимшел след операциите във Виена. Когато писахме последния път, целите крачета на Тимшел бяха в гипс, а пред нас имаше много въпроси и неизвестни.

В края на октомври пътувахме за Виена, където докторите направиха контролен преглед, извадиха пироните и смениха гипса с по-малък, до под коляното. Така Тимшел изкара още три седмици.
В средата на ноември, точно два месеца след операцията, махнахме и малкия гипс.

След толкова дълго обездвижване ходилата й бяха отекли, крачетата й бяха отслабнали много и тя не можеше да се задържи изправена дори и с проходилката.
 
Заради увреждането си (спина бифида), мускулатурата на Тимшел е по-слаба и постигнатото през първите три години беше плод на много рехабилитация, време и усилия. Затова, след като махнахме гипса, ни беше изключително трудно да гледаме как всичко започва отначало – влачене, пълзене, опити за изправяне по мебелите, падане и ставане.
Но това не трая дълго. Мускулатурата й бързо възвърна предишните си сили и вече можехме да видим реалните последствия след операциите. Стойката й беше станала много по-изправена и при ходене не замяташе крачетата встрани. Такива бяха и реалните очаквания. С времето обаче забелязахме, че нашето малко момиче „прави“ много повече неща от преди - успява да се задържи изправена без опора и вече прави няколко крачки съвсем сама на коленца. Предполагаме, че за много хора това не е кой знае какво, но за Тимшел е страхотно постижение!

С други думи операциите на Тимшел се оказаха успешни на 110%, тъй като те не само ще я предпазят от бъдещи ортопедични усложнения, а вече дават реално подобрение на физическото й състояние.
Тя е отново на детска градина.

Пожелаваме на всички съпричастни към каузите на „Спаси, дари на...“ успешна Нова година. Нека децата на България растат здрави, обичани и безгрижни!
Сем. Костадинови"
 
 
Следваща >

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.