Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Стиляна Дойчинова Спешна кампания за Стели!
Спешна кампания за Стели! Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
05 март 2011

ПРИКЛЮЧЕНА КАМПАНИЯ

Стиляна Дойчинова е на 8 години, от София.
През 2007 год. Стели се разболява от остра лимфобластна левкемия и веднага започва лечение в СБАЛДОХЗ. Терапията е успешна – детето влиза в трайна ремисия и през 2009 год. лечението окончателно е прекратено.

До 17 февруари тази година, когато е регистриран късен хематологичен рецидив на болестта (епикриза: стр. 1 и стр. 2).
В момента Стели отново е в СБАЛДОХЗ и й се провежда противорецидивна химиотерапия.
Но цитостатичното лечение вече не е достатъчно, за да бъде излекувана напълно. Необходима е спешна костномозъчна трансплантация в чужбина.

Родителите на Стели подадоха незабавно молба за финансиране на лечението от Център „Фонд за трансплантации” и 5 дни по-късно получиха одобрение.


Изпитахме облекчение, но само за кратко, защото следващата стъпка – намиране на оферта от клиника в чужбина – се оказа сериозно предизвикателство за много кратките срокове, за които искахме да се случи.


Най-после, на 01.03.2011 год., родителите на Стиляна получиха оферта за лечение и трансплантация от Висше Медицинско Училище Хановер на стойност 185 000 евро. За да определи дата за прием, болницата изисква цялата сума да е преведена предварително.

Веднага след празниците офертата ще бъде внесена във фонда за трансплантации. Въпреки структурните промени, настъпили в ЦФТ през тази седмица, родителите на Стели имат уверението на ръководството, че процедурата ще бъде доведена до край.

Проблемът е, че на фонда като държавна институция ще са нужни поне 10-15 дни технологично време, докато преводът на парите стане факт, а детето трябва да замине възможно най-бързо. Агресивната химиотерапия всеки момент може да доведе до аплазия и тогава пътуването ще стане невъзможно за неопределен срок.
Обяснихме притесненията си на администрацията на болницата в Хановер и помолихме да изготвят калкулация на разходите само за първите 10-15 дни болничен престой, докато Министерство на здравеопазването успее да осъществи плащането на цялото лечение.

Сумата, която определиха от MHH, е 25 000 евро.

Обявяваме спешна кампания за набиране на 50 000 лв., необходими, за да бъде приета Стиляна незабавно на лечение в Хановер!

Дарителска банкова сметка:

Стиляна Димитрова Дойчинова

ПроКредит Банк (България) АД
IBAN BG21PRCB92301036137817 – в лева
BIC: PRCBBGSF

Телефон за връзка с бащата на Стели: 0898 505 388 - Димитър Дойчинов

 Обсъди във форума. (0 мнения)

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.