Skip to content
Намирате се в: Начало За нас
За нас Печат Е-мейл

Спаси, дари на...
В началото на месец декември 2006 г. в един интернет форум беше пуснато съобщение за болестта на 3-годишната Дарина от Варна. Така се роди сайтът www.save-darina.org, чиято единствена първоначална цел беше да помогнем за събирането на огромната сума от 300 000 евро, необходима за костно-мозъчна трансплантация на Даринка в чужбина. За рекордните два месеца сумата беше събрана - с помощта на хиляди хора от цял свят, които се включиха в кампанията и дариха средства - и Дари и родителите й заминаха за Израел. Операцията беше извършена в клиниката в Хадаса, където беше лекувана малката Дари.

След заминаването на Даринка, по молба на десетки посетители на сайта, а и по свое собствено желание, решихме да продължим дейността си, като помагаме и на други деца в беда и техните родители. В резултат на това в новия вариант на сайта вече има нови кампании, които се стремим да доведем до успешен край.

В процеса на първоначалната кампания, хората които помагаха най-активно и се включваха в различните инициативи, образувахме нещо като "ядро" и започнахме да координираме действията си, за да постигнем по-голяма ефективност. Така се оформи и екипът на сайта - всички ние сме родители и сме съпричастни с болката и проблемите на тези деца и техните семейства. Без дори да сме се виждали на живо (някои членове на екипа живеят в чужбина), ние всекидневно отделяме от свободното си време, за да помагаме на децата, които в никакъв случай не можем да наречем чужди.

Ние не сме фондация, сдружение или каквато и да е официална организация. (Може би и затова толкова много хора ни повярваха и продължават да помагат и до днес). Всеки от нас участва в това благородно начинание абсолютно доброволно и безвъзмездно. Сумите от даренията отиват директно в дарителската сметка на съответното дете, по никакъв начин и под какъвто и да е предлог не "усвояваме" и стотинка от паричните средства, а поддръжката на сайта и всички административни разходи са само и единствено за наша сметка.

Членството в сайта е безплатно, не приемаме платени реклами, а всички банери тук са или на хора и сайтове, които са ни помогнали, или са част от система за обмен на банери - с цел по-голяма популяризация на сайта.

Всеки, който се отличи с особена активност в която и да е от актуалните ни кампании е добре дошъл да се присъедини към нашия екип и да подпомогне всичките ни усилия и бъдещи дейности!

Екипът на сайта (Шарж: Ира)

Обсъди във форума. (6 мнения)

 

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.