Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Петиция за работещ Фонд за лечение на деца
Петиция за работещ Фонд за лечение на деца Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
01 март 2017

Проф. Пилософ ще освободи директорския пост във Фонда за лечение на деца. Май. На 6-ти март. Но това нито е сигурно, нито е достатъчно.

Затова напомняме какви са проблемите и исканията ни и настояваме да бъде върнат старият правилник за работа на фонда, да се сформира работна група с широк кръг експерти и граждански организации и да се изготви адекватен нов проект, защитаващ в максимална степен правото на децата на навременно и качествено лечение.

Настояваме също да бъде назначен одит от Сметната палата и от държавна финансова инспекция на работата на фонда по време на неговото управление; да бъде отстранен от длъжност екипа на инспектората към министерство на здравеопзването заради неосъществяване на контрол за изпълнение на неговите задължения въпреки многобройните сигнали; да бъде потърсена наказателна отговорност на всички, виновни за препятстването на лечението на деца по най-добрия начин.

Подпишете се!

https://www.peticiq.com/cfld

 

 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.