Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Габриела Желева Габи Желева
Габи Желева Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
30 декември 2010
Габриела Желева е на 4 годинки, от София.
От няколко месеца Габи се оплаква сутрин, че я боли главичка. Постепенно към главоболието се добавя повръщане, фациалис и лека слабост в дясното краче.
Ядрено-магнитният резонанс разкрива тревожната причина за оплакванията на детето - туморна формация в мозъчния ствол.
 
Габи е приета на 23 септември в МБАЛ „Св. Иван Рилски” за спешна операция (стр.1 и стр.2).
Проф. Бусарски и д-р Минкин откриват голям (2,5 см.) тумор, разположен на изключително неблагоприятно място, поради което взимат само проба за биопсия.
 
Хистологичното заключение потвърждава, че Габи страда от Пилоцитен астроцитом I степен на мозъчния ствол.
 
Неврохирурзите насочват детето за химиотерапия в СБАЛДОХЗ, с надеждата туморът да се повлияе, но това, за съжаление, не се случва. Дори по-лошо – образното изследване на 6 декември показва, че туморът е  нараснал още и вече е 3,1 см.!

Единствената възможност остава лечение в чужбина.

 
Родителите на Габи подават на 18 ноември молба в Комисия за лечение в чужбина, каквато по това време е инструкцията на сайта на Център Фонд за лечение на деца.

Едновременно с това изпращат запитвания до всички големи неврохирургични клиники в Германия, Франция, Англия, Израел.

До момента са получили положителен отговор и готовност да лекуват детето само от болница Хадаса в Израел. Офертата е за 34 063 евро. Лекарите препоръчват лечението да се извърши в следващите 4 до 6 седмици, защото състоянието на Габи е много сериозно и не търпи забавяне.

От ЦФЛД все още няма решение по заявлението за лечение на Габриела.
Документите са престояли в Комисия за лечение в чужбина половин месец, преди да бъдат предадени на фонда, където е трябвало да бъдат изпратени незабавно, тъй като КЛЧ не участва в процедурата по финансиране на лечение на деца от 8 месеца.
Не знаем по каква причина Комисия за лечение в чужбина е задържала преписката и по този начин е забавила спешното лечение на Габи, но намираме това за безотговорно и недопустимо! Тази комисия беше изключена от процедурата с министерско постановление, именно заради мудността и неефективността си. Докога ще пречи на работата на фонда и ще застрашава живота на децата?

Обявяваме спешна кампания за набиране на 35 000 евро (34063 евро оферта и 1000 евро за път и престой) по причина, която смятахме, че сме оставили в миналото – забавяне от страна на администрацията в МЗ.

Към 10.01.2011 год. в дарителската сметка на Габриела има:  83 944 лв.
 
Дарителска банкова сметка:

Централна кооперативна банка
Габриела Димчева Желева

BG80CECB979040C2824100 – в лева
BIC: CECBBGSF

Можете да помогнете на Габи и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS GABI на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).
За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.
Повече информация тук.
 
Телефон за връзка с майката на Габи: 0886 35 83 04 - Цветанка Желева
 

Репортаж за Габи в bTV Новините, 29.12.2010 год.

Обсъди във форума. (7 мнения)
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.