Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Национална петиция за промени в детското здравеопазване
Национална петиция за промени в детското здравеопазване Печат Е-мейл
Автор Гергана   
23 август 2007

Подпиши петицията!
“Нека ние бъдем промяната, която искаме да видим край себе си!” - М.Ганди

Законът за здравето и Законът за здравното осигуряване ясно подчертават, че децата са приоритет в националната здравна стратегия, но на практика това не е така. При необходимост да се извърши животоспасяваща операция, например трансплантация в чужбина, държавата се дистанцира и родителите са принудени сами да организират кампании за набиране на средства за тяхното лечение.Това често води до загуба на време и до влошаване на състоянието на децата и в много случаи последствията за живота им са фатални.
Разчитаме на Вашата подкрепа, гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина. Първи сме по детска смъртност в ЕС. Десетки деца умират всяка година в България не защото медицината е безсилна, а поради недостиг на пари за лечението им. Предвид гарантираното право на живот и здравеопазване на българските деца, Ви призоваваме да промените сегашната ситуация! Законите трябва да се променят така, че да бъде реално гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина!
Да почиват в мир Дарина, Марина и стотиците български деца, които вече не са между нас! Все още има шанс да помогнем на други болни дечица, очакващи нашата помощ!

Приятели, петицията ще бъде внесена в Народното събрание на 15 септември – първия учебен ден! Необходими са ни вашите подписи, за да изискваме промяна!Подкрепете и подпишете петицията тук: http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html

Обсъди във форума. (20 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.