Skip to content
Намирате се в: Начало Откриване на сметка
На вниманието на родителите на болни деца Печат Е-мейл
Съдържание на статията
На вниманието на родителите на болни деца
В случай, че детето ви се нуждае от лечение в чужбина
В случай, че детето ви се нуждае от лечение в чужбина, за което има клинична пътека в НЗОК
Ако заболяването на детето ви може да бъде лекувано в България, но няма клинична пътека или не се покрива изцяло от НЗОК
За родители, които предприемат благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на детето си
Откриване на дарителска сметка
Във връзка с трансплантациите на хемопоетични стволови клетки
Във връзка с леченията чрез различни експериментални методи
Спаси, дари на..." е благотворителна инициатива, подкрепяща индивидуални кампании на родители за набиране на средства за лечението на децата им.

„Спаси, дари на...” не е фондация, не разполага със собствена банкова сметка, както и с налични средства. Целта на инициативата ни е единствено разгласа на кампаниите за лечение на деца до 18-годишна възраст.

Екипът ни насърчава родителите на първо място, преди да предприемат индивидуална кампания за набиране на средства за лечение, да потърсят полагащата им се помощ от държавните институции, които са създадени с тази цел.
Българската държава, като страна по Конвенцията за правата на детето, признава правото на детето да се ползва от най-високия достижим стандарт на здравословно състояние и от медицинските услуги за лечение на заболяванията, като се стреми да му осигури правото на достъп до такива услуги.

Настоявайте тесните специалисти по заболяването на детето ви да ви предоставят пълна информация за възможностите за лечение в България и в чужбина. Никой не би могъл по-добре от тях да ви насочи към най-подходящото лечебно заведение, в което детето ви би получило най-голям шанс да оздравее.
Като родител сте в правото си да очаквате съдействие и помощ от лекуващия лекар при контактите с клиники в чужбина.

За ваше улеснение изготвихме кратко ръководство.


В случай, че посочените в ръководството стъпки не са достатъчни, за да получи детето ви необходимото лечение, “Спаси, дари на...” ще ви окаже съдействие по начин, който, по преценка на екипа, би осигурил най-пълна и адекватна подкрепа: чрез конкретни съвети, насочване към отговорни лица и институции или чрез благотворителна кампания.

Инициативата си запазва правото да подхожда индивидуално към всеки отделен случай, с цел всяко болно дете да получи реална възможност за навременно и успешно лечение.
 
 


 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.