Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Татяна Мищенко Временно спиране на кампанията за Таня
Временно спиране на кампанията за Таня Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
16 август 2008
Скъпи приятели, както знаете, кампанията в помощ на Татяна Мищенко е за набиране на средства за 5 курса лечение със собствени стволови клетки в МБАЛ „Св. Ив. Рилски” София.
Първата процедура е извършена през месец ноември 2007 год. и според майката на Таня, в състоянието на детето има видимо подобрение. По тази причина лекарите препоръчаха лечението да продължи, а ние ви помолихме за помощ.

Втората процедура трябваше да бъде извършена през месец юли, но беше отложена за септември с обяснението, че има повреда в апаратурата, обработваща костния мозък.

Сега обаче, след множеството репортажи, интервюта и дискусии в медиите, вече е ясно, че проблемът е далеч по-сериозен - сред медицинските специалисти съществува принципно разногласие за положителния лечебен ефект от автоложните вливания на стволови клетки.
В резултат на научния спор, МБАЛ „Св. Иван Рилски” прекрати този вид експериментално лечение.

По тази причина и ние за момента нямаме основание за провеждане на кампания за малката Таня и се налага временно да я „замразим”, докато правим проучване на алтернативни варианти. Майката на Танчето, която е убедена в положителното въздействие на проведеното досега лечение, също търси други възможности то да бъде продължено.

В сметката на детето до момента има набрани 10 162.36 лв.

Благодарим от сърце на всички, които подадоха ръка на Таня!
Надяваме се скоро да се открие нова възможност за лечение и да подновим кампанията за хубавото ни момиченце.

Обсъди във форума. (9 мнения)
 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.