Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Кристияна Димитрова Кристияна
Кристияна Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
18 май 2010
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Кристияна Димитрова е на 6 години от Нова Загора.
Момиченцето идва на бял свят след тежко раждане, с увита пъпна връв. Налага се да бъде поставена на апаратна вентилация и изкуствено хранене. След известен престой в кувьоз животът й е спасен, но няколко месеца по-късно се установява детска церебрална парализа, средна степен (епикриза).

Както на всички деца с това заболяване, и на Криси й е необходима постоянна усилена рехабилитация, работа с логопед, ортопед, невролог и редовни прегледи от очен лекар.
Родителите й се стремят да й ги осигурят, доколкото им е възможно. През октомври 2009 год. Криси е консултирана от швейцарския ортопед Бруно Франие, който посещава България чрез фондацията на сестри Малееви. Професорът остава доволен от развитието й.

Вече сме ви разказвали колко сериозен е проблемът с рехабилитацията на деца с ДЦП и други неврологични заболявания в България. Накратко: Здравната каса финансира едва 10 процедури месечно и ако родителите нямат възможност да доплатят за останалите 20 дни, смисълът на престоя им се губи.
Такъв е случаят и с Кристияна. Досега родителите й са успявали да се справят (фактура за 10 дни престой в санаториума в Котел), но вече изнемогват финансово и търсят помощ от всички нас:
"Всичко, което искаме, е детето ни да получи добра и продължителна рехабилитация, за която нямаме достатъчно средства. Изгубвам надежда, че може да се случи нещо добро, но не искам надеждата на детето ми да изгасва и онзи пламък в нейните очи."

Обявяваме кампания за набиране на 4 800 лв. за шестмесечен престой (от юни до декември) на Криси в СБР Котел!
Дарителска банкова сметка:
Кристияна Красимирова Димитрова

Societe Generale Expressbank AD, клон Стара Загора, офис Нова Загора

BG21TTBB94005525187908 – в лева
BIC/SWIFT: TT BB BG 22

Телефон за връзка с майката на Криси: 0897 953 676 – Дарина Христева

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.