Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Патриция Илиева Патриция
Патриция Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
19 ноември 2010
Патриция Илиева е на 13 години, от Варна.
Преди 15 месеца Пати се разболява от остра лимфобластна левкемия, Т-клетъчна. Въпреки че понася тежко химиотерапията и преминава през редица усложнения, тя се справя. Лечението дава резултат и детето влиза в ремисия.
Терапията приключва през юли тази година.

За съжаление, през септември, по повод силно главоболие, Патриция отново е приета по спешност в УМБАЛ „Св. Марина” Варна, където е констатиран ранен рецидив на болестта (епикриза, стр. 1 и стр. 2).
 
Заключението на специалистите е, че, наред с конвенционалната химио- и лъчетерапия, вече е наложително извършването на костномозъчна трансплантация, за да се избегнат следващи рецидиви.

С изготвеното от лекуващите лекари становище, родителите подават молба в Център „Фонд за трансплантация” за финансиране на лечението в чужбина.
Предвид усложненото й състояние, желанието им е Пати да бъде лекувана в голям европейски медицински център, с опит и висока успеваемост в този вид трансплантации.
Получават отказ.

Това са накратко медицинските факти.

Зад тях стои едно смело и търпеливо дете. Лъчезарна малка цигуларка, винаги усмихната и готова да окуражи възрастните около себе си, че всичко ще е наред. Че може и ще се пребори.

Но погледът й не е безгрижен. Той търси помощ!

Този път Пати не може да се справи сама.
Родителите й също не могат. Цената на костномозъчна трансплантация в Германия и Франция, където са най-развитите и модерни трансплантационни центрове, е между 200 000 и 250 000 евро.

Родителите й очакват всеки момент да получат оферта от Франция, а ние правим запитвания в Германия. Горещо се надяваме до няколко дни да имаме резултати.
И макар да не можем да ви представим оферта, взехме решение да стартираме кампания веднага, защото сме силно разтревожени - всеки ден е от жизнено значение за Патриция.

Ще завършим с обръщението на майката и таткото на Патриция към всички хора. И с вярата, че цигулката на Пати ще продължава да свири все по-виртуозно, за наша обща гордост и радост!

„Сега Патриция се нуждае от силата и състраданието на всички пораснали деца, за да победи в поредната битка.
Назначената трансплантация не търпи отлагане и е единственият вариант Пати да победи и този път!!!
Нека й покажем, че възрастните сме борци също като нея. Да съберем усилия и да дадем вяра на всички болни, че никoй не е сам.”
 
Обявяваме спешна кампания за набиране на 500 000 лв. за животоспасяваща трансплантация на Патриция Илиева в чужбина!
 
Дарителска банкова сметка:
ПроКредит Банк (България) АД

Патриция Живкова Илиева
BG46PRCB92301035230611 – в лева
BG87PRCB92301435230616 – в евро

SWIFT BIC: PRCBBGSF
 
Можете да помогнете на Патриция и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS PATI на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.
Повече информация можете да намерите тук.
 
Телефон за връзка: 0887 84 18 61  - Димитър Пенев
 

Репортаж за Пати в bTV Новините

Обсъди във форума. (2 мнения) 

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.