Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Виктория Троянска Виктория
Виктория Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
29 ноември 2010
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Виктория Троянска е на 3 годинки, от Банкя. Вики се ражда доносена, с нормални ръст и тегло, но проблемите й започват още с изписването.
 
На 20 дни се налага да бъде приета в болница, заради постоянно повръщане, причината за което остава неясна, докато в Пирогов не решават да й извършат ревизионна операция. Така се разбира, че детето има вродена аномалия в подреждането на червата - волвулус.
 
Няколко седмици след операцията Вики получава и септичен артрит на лява колянна става.
Следва месец в болница на антибиотици.
 
По това време майка й забелязва, че лявата зеница на 4-месечната Вики не е идеално кръгла. Незабавният офталмологичен преглед констатира, че детето е с отлепване на ретината и на двете очи и е подложено на операция на лявото око, която за съжаление е неуспешна. За дясното лекуващият лекар ги насочва към клиника в Бон, Германия, където обаче проф. Холц преценява, че окото не подлежи на операция.


Родителите не се отказват и продължават да изпращат медицинските документи по цял свят. Получават покана единствено от проф. Мулдашев и подават молба за финансиране на лечението от Център „Фонд за лечение на деца”, но им е отказано.
През септември 2009 год. заминават за Башкирия със собствени средства. Във „Всеросийский центр глазной и пластической хирургии” имплантират в двете очи на Вики алоплант – биоматериал, изобретен от проф. Мулдашев.

Родителите на Вики разказват, че седем месеца след операцията детето започва да реагира на светлина. Когато ни писаха за този напредък, ги посъветвахме да подадат отново молба в ЦФЛД. Надявахме се, че специалистите ще констатират подобрението и ще дадат разрешение Вики да продължи лечението в Уфа с финансовата помощ на ЦФЛД, тъй като е възможно да се наложат още множество операции.
След 5 месеца получиха отказ. Епикризата гласи, че подобрение няма. По същото време, според родителите, Вики вече реагира и на силуети.

Не можем и не бихме си позволили да заемем страна в този своеобразен спор между родители и специалисти. За нас е от решаващо значение, че за Вики и близките й помощта от дарители остава последната възможност лечението да не спре. И последната надежда, че момиченцето им ще прогледне, въпреки категоричната диагноза.

Обявяваме кампания за набиране на 3 700 евро (2700 евро за операцията и 1000 евро за път и престой)!

Към момента в дарителската сметка на Вики има 1696.40 евро. Необходими са още 2004 евро, за да се проведе вторият етап от лечението на детето.

Дарителска банкова сметка:

Алианц Банк България АД
Виктория Цветанова Троянска

BG09BUIN95611100241180 - в евро
BIC: BUINBGSF

Можете да помогнете на Вики и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS VIKTORIA на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).
За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Телефон за връзка с бащата на Вики: 0899 482 028 - Цветан Троянски

Обсъди във форума. (2 мнения) 

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.