Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Помощ за пеперудените деца
Помощ за пеперудените деца Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
17 октомври 2012
Приятели, присъединяваме се към кампанията на ДЕБРА България и Български хелзинкски комитет в подкрепа на хората, страдащи от булозна епидермолиза - генетично заболяване, все още нелечимо, при което по кожата и лигавиците на тялото се образуват мехури от всяко леко докосване или триене, а впоследствие се превръщат в болезнени, отворени рани.
Страданията на пациентите с това заболяване са наистина жестоки, особено на децата, които много по-често се нараняват.
 
Тъй като кожата е нежна и уязвима като прашеца по крилата на пеперудите, тези деца са наречени "пеперудени деца".

Още когато страдахме заедно с Криско и смелите му майка и татко, се питахме кога държавата ще направи необходимото, за да облекчи болката на тези невинни душици, като им осигури най-необходимото - специални незалепващи превръзки и антибиотични кремове.
Но дори и тогава, при всичкия ни скептицизъм, не сме предполагали, че 5 (пет!) години по-късно проблемът ще бъде все така актуален.

Крайно време е това да спре! Подпишете петицията, изпратете картичка. Споделете. Пеперудените деца ще ви се отблагодарят с усмивка на облекчение.
 
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.