Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Евелина Георгиева Евелина
Евелина Печат Е-мейл
Автор Гергана   
29 юли 2007
Приключила кампания!
Тази малка чаровница е Евелина от град Харманли. Тя е само на 3 години и 8 месеца. Въпреки болките, които е изпитала и продължава да изпитва от самото си раждане, усмивката непрекъснато огрява красивото й личице.

Евелина е родена на 19.10.2003 година в град Хасково. На 5 месеца е открита и луксация на тазобедрената става. Тъй като Евка страда от неврологично и ортопедично заболяване, лечението й е изключително трудно. В продължение на 3 години тя е лекувана в специализирана болница "Света София" и редовно ходи на прегледи в Горна баня. Специалистите и от двата центъра насочват семейството към Медицински център Ашау, Германия.

На 27.09.2006г. на Евелина е извършен амбулаторен преглед в Медицински център Ашау, Германия и в епикризата и е записано, че детето има пълна луксация на тазобедрената става вляво със силна дисплазия при изправен таз, наличие на силна некроза на главата на тазобедрената става и силно метафизично разширение.
Становището на немските лекари е, че на Евелина трябва да бъде направена спешна операция и тя е насрочена за 27.08.2007 г. Необходимата сума за операцията, престоя в клиниката и следоперативното лечение е 9 440 Евро

Евка е много умно и любознателно детенце. Тя непрекъснато пита „"Мамо, кога ще ми оздравее крачето и ще играя като другите деца?" В момента лявото и краче е с 4 см. по-късо от дясното. Тя ходи придружавана от близките си, защото цялата тежест пада върху дясното й краче. Като всички деца тя иска да ходи на детска градина, говори, че като порасне ще ходи на училище и ще има учебници.

За повече подробности посетете сайта на Евелина: http://www.help-evelina.hit.bg

Приятели, отново разчитаме на вашата отзивчивост и милосърдие!

До насрочената операция в Германия остава по-малко от един месец, в който необходимите средства трябва да бъдат събрани, за да може малката Евка да бъде отново щастливо дете и да живее без болка.

За набавяне на необходимите средства е открита сметка в

Прокредитбанк, клон Хасково

SWIFT BIC: PRCBBGSF

Сметка в лева: BG 40 PRCB 92301017994110
Сметка в евро: BG 81 PRCB 92301417994115

Обсъди във форума. (17 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.