Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Гергана Табакова Новини за Гери
Новини за Гери Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
05 септември 2008
На 22 август Гери замина за контролен преглед в ортопедичната клиника в Ашау, Германия.
Консултацията беше особено важна, защото на нея трябваше да се реши дали момиченцето ще бъде оперирано или лечението ще продължи само със специални шини и упражнения.

Заключението на лекарите е, че резултатите от досегашната терапия са задоволителни, въпреки че очакванията са били за по-сериозно подобрение.
Ахилесът не се е отпуснал достатъчно. Причина за това е ботулиновият токсин, който е инжектиран двукратно на Гери в България. Според немските ортопеди, кракът ще се възстановява по-бавно и дълго, именно заради ботокса, който не е трябвало да бъде прилаган.

Добрата новина обаче е, че операция, поне засега, не се налага!

Лечението ще продължи само с ортези – нощни и дневни, които Гери ще трябва да носи в следващите 10 години – времето на интензивния й растеж. Към тях задължително се изработват специални обувки.
Шините и обувките са индивидуални за всеки пациент, изработват се на място в клиниката и трябва да бъдат подменяни периодично – веднъж или два пъти годишно, в зависимост от растежа на детето.
Такива ортези в България не се произвеждат.

Прогнозната предварителна сума, необходима за лечението на Гери през следващите 10 години е 25 400 евро, като от тях 23 200 евро за шини и 2 200 евро за обувки.
Всички разходи за транспорт, престой и такси за прегледите ще се поемат, както и досега, от родителите на Гери.

До момента в дарителската сметка на детето има 26 167.20 лв. и 615.00 евро.

Необходими са още 11 700 евро (приблизително 23 400 лв.), за да е сигурно, че лечението ще бъде изпълнено докрай.

Обсъди във форума. (6 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.