Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Антонио Антонов Спиране на кампанията за Антонио Антонов
Спиране на кампанията за Антонио Антонов Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
21 юни 2010
Още при стартирането на кампанията за Антонио, поискахме от баща му актуална рецепта, която да потвърждава необходимостта от 3 таблетки на ден, вместо предписаната една. Получихме уверение, че детето ще бъде заведено веднага при специалист и ще имаме такъв документ.

Не искахме да бавим обявяването на кампанията, особено при огромното забавяне от Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването, затова решихме „в движение” да приложим новата рецепта към останалите документи.

Една седмица по-късно все още нямаме потвърждение от невролог за дозировката, а обясненията на бащата не ни дават достатъчно убедителна информация. Не можем да се ориентираме и чрез търсене в интернет, което е разбираемо – става въпрос за строго специфичен медикамент.

Всичко това ни принуждава да направим нещо, което досега не се е случвало. Спираме кампанията за Антонио до получаване на становище от невролог, с вписано точно наименование на необходимия медикамент, подробна схема на прием и конкретизиран вид на лекарствената форма – ампули, хапчета или сироп. След това ще потърсим съдействие от предлагащите го фармацевтични компании.

На първо място за нас са интересите на децата. Но непосредствено до тях поставяме интересите на дарителите. Държим да можем винаги да отговорим пълно и с абсолютна увереност на всеки въпрос.
В този случай, за наше голямо съжаление, не можем.

Родителите на Пламко ще изпратят на Антонио 87 таблетки от лекарството. Купували са го за детето си от Москва, но вече не му го дават. Така че, благодарение на Албена и Петър, Антонио ще има лекарство, докато родителите му ни представят исканото медицинско становище.
 
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.