Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Габриела Йорданова Габи замина
Габи замина Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
23 април 2011
На 20 април Габи замина за Италия и вече можем да съобщим първите новини относно състоянието й.

Детето отпътува буквално „от днес за утре”, за първата болница, която се съгласи да го приеме без авансов превод на необходимата за лечение сума.

Причината за това бързане беше състоянието на Габи, което не търпеше повече изчакване. Започването на третия курс химиотерапия се отлагаше прекалено дълго – над половин месец след датата по схема, заради постоянно високата температура, която Габи поддържаше, а лекарите в „Св. Марина” Варна така и не успяха да овладеят.

Още с пристигането детето незабавно е прието в болница San Camillo-Forlanini в Рим. Същия ден му е поставен централен източник и са направени пълни изследвания, включително ядрено-магнитен резонанс и миелограма.
Резултатите показват, че в момента Габи е с 60% бласти.
Поради ниските кръвни показатели се е наложило и спешно кръвопреливане.

Паралелно с това са започнали изследвания на сестричката на Габи за донорска съвместимост.

От вчера Габи продължава химиотерапията, но по нов, по-щадящ протокол.

Малкото ни момиченце е заобиколено с много внимание и загриженост в италианската болница. Вчера дори е посрещала неочаквани гости - футболистите на „Рома”, които пристигнали в отделението с пълна кошница великденски яйца и подаръци

Това е, което знаем засега, но и то е достатъчно, за да се обнадеждим и да вярваме, че оттук-нататък ще получаваме само добри новини.

Телефоният номер, на който може да бъде намерена майката на Габи, вече е италиански: 00393403662032 – Росица Петрова.
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.