Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Георги и Валентин Младенови Георги и Валентин
Георги и Валентин Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
02 юли 2011
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Близначетата Георги и Валентин Младенови от София се раждат на 13 декември 2008 год. Появяват се на бял свят малко преди термина, но с добро тегло (2,5 кг.) и здрави.

Децата растат без проблеми и бързо се превръщат в неудържими палавници, много общителни и пълни с енергия.
Единственото, което прави впечатление на родителите, е, че проговарянето им се забавя. Известно време отхвърлят съмненията, че нещо не е наред, тъй като съществува мнение, че при близнаците по принцип проговарянето е по-късно спрямо връстниците им. Но когато децата навършват 2 години и половина и все още не говорят, личният лекар препоръчва проверка на слуха.

Доц. Попова от УМБАЛ „Царица Йоанна” извършва необходимите изследвания и истината излиза - и двете деца са с двустранна невросензорна загуба на слуха (епикриза Жорко, епикриза Вальо).

 


Казаха ни, че трябва да направим скенер и да насрочим най-скорошна операция. Скенерът показа, че може да се имплантират кохлеарни апарати. След много ровене и четене в интернет разбрахме, че тази процедура ще е най-доброто за децата ни. Специалистите ни обясниха надълго и широко действието на системата, която ще помогне на нашите близнаци да чуват гласа на 8-годишната си сестричка, нашите и на връстниците им.
Тази обнадеждаваща информация до голяма степен помага на родителите да преодолеят първоначалния шок и да действат бързо. Скоро Вальо и Георги ще бъдат оперирани. Няколко седмици по-късно трябва да им бъдат включени речевите процесори.
И тук идва проблемът, за който вече два пъти сме писали (Мая, Веси): най-добре би било децата да бъдат включени с по-съвременния речеви процесор, но НЗОК все още заплаща кохлеарната система със стария модел.
За да им осигурят новия процесор, и съответно по-висок шанс за адаптиране към системата, родителите на Вальо и Жоро трябва да доплатят 18 200 лв. – по 9 100 лв. за всяко дете (проформа фактури за Георги и за Валентин).
Без нашата помощ няма да успеят да се справят с този сериозен разход: „Сумата е непосилна за нашето семейство, затова, моля Ви, помогнете на нашите деца да чуят звуците около тях!


Обявяваме кампания за набиране на
18 200 лв. за речеви процесори на Валентин и Георги Младенови!

Дарителски банкови сметки:

ПроКредит Банк (България) АД

Валентин Ивайлов Младенов
IBAN BG49PRCB92301037301313 – в лева
BIC: PRCBBGSF

Георги Ивайлов Младенов
IBAN BG44PRCB92301037301015 – в лева
BIC: PRCBBGSF

Телефон за връзка с родителите: 0889 199 445 - Ивайло Младенов

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.