Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Божидар Папазов Кампанията за Божидар Папазов засега приключва
Кампанията за Божидар Папазов засега приключва Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
06 ноември 2015
Приятели, с облекчение ви информираме, че Фондът за лечение на деца поднови финансирането на лечението на Божидар в „Институт по имунология и клетъчна биология д-р Клер” Мюнхен.
Това стана възможно след като родителите му заведоха дело и Административен съд София-град отмени като незаконосъобразно решението, с което ЦФЛД едностранно прекрати договора за финансиране преди 2 години.

Чувстваме се удовлетворени, но оставаме в готовност да подновим кампанията, ако във фонда настъпят неблагоприятни събития, сигнали за каквито напоследък има. Защото знаем, че при необмислени и резки сътресения в ЦФЛД, първите потърпевши са болните деца.
 
Ярък пример са именно децата, лекуващи се при д-р Клер, които станаха жертва на чиновнически амбиции и политически интриги преди 2 години.

Най-лошото е, че никой не понесе отговорност за спряното лечение на 13 деца, заради което при някои се стигна до рецидив на заболяването. Докато продължава да съществува тази анонимна безнаказаност и безотговорност, особено когато се отнася за здравето на деца, не можем да бъдем спокойни. Нито можем да очакваме истинска, дълбока реформа.


Благодарим ви, че помогнахте на Божидар да не спира лечението си! Желаем на момчето ни бързо и трайно излекуване!

Благодарим!

Обсъди във форума. (0 мнения)  

 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.