Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Наталия Димитрова Наталка заминава за Лондон
Наталка заминава за Лондон Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
20 февруари 2008
На 26 февруари, 148 дни след подаването на молба за подпомагане на спешното й лечение, Наталка ще замине за Moorfields Eye Hospital в Лондон.
Общественият съвет към Център „Фонд за лечение на деца” взе решение за финансиране на първата от серия процедури по имплантиране на протеза на Наталия на заседанието си на 5 февруари 2008 год., но едва днес родителите ще подпишат декларация за отпускането на средствата.

ЦФЛД ще финансира само лечебните дейности и самолетните билети на бебето и майката, но не и престоя им в Лондон. Това наложи да се търси съдействието на българското посолство в Лондон, където семейството да отседне, докато текат изследванията на Наталия.
Благодарим на проф. Иван Черноземски за загрижеността и на министър Ивайло Калфин за бързата реакция и съдействие!

Благодарим от сърце на всички приятели на "Спаси, дари на...", които дариха Наталка с любов и безрезервна подкрепа!


Средствата, събрани до момента - 3 298 лв., според договора с ПроКредит Банк също не могат да се използват за престой, затова остават за следващия преглед в клиниката. Датата за второто посещение вече е фиксирана – 17 април.
До втората си годинка Наталия трябва да посети Moorfields Eye Hospital 8-9 пъти.

Пожелаваме успех на малката красавица и дано забавянето не се отрази на здравето й!

Благодарим!

Обсъди във форума. (7 мнения)
 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.