Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Кристиян Кинчев Кампанията за Кристиян Кинчев приключва успешно
Кампанията за Кристиян Кинчев приключва успешно Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
21 август 2014
Приятели, повечето от вас вече са научили от медиите, че случаят на Криси беше преразгледан от обществения съвет на фонда за лечение на деца и заявлението беше одобрено на извънредно заседание.

Използваме момента, за да благодарим на министър Мирослав Ненков за бързите и адекватни действия по отношение на фонда и да поздравим с добре дошъл г-н Павел Александров, който беше възстановен на поста директор. Изпитваме истинско облекчение, защото сме убедени, че г-н Александров е най-подходящият за тази тежка и отговорна позиция.
 
Желаем успех на ръководството на МЗ и на ЦФЛД!

Г-н Александров пое случая на Криси от първия ден. Най-важната задача беше да получи колкото е възможно по-скорошна дата за прием на детето в Германия. Междувременно родителите се свързаха с още една рехабилитационна клиника, също на много високо ниво - Hegau-Jugendwerk.
От проведената  кореспонденция стана ясно, че цената на лечението в нея ще е с повече от 1/3 по-ниска от тази в Schön Klinik – около 80 000 евро за 84 дни, вместо 136 000 евро за същия период.

 

Вчера ЦФЛД най-сетне получи потвърждение от Hegau-Jugendwerk, че ще приемат Кристиян на 15 септември. На всички ни се искаше датата да е по-близка, но август е много неблагоприятен месец за хоспитализация в Германия, защото почти всички са в отпуск.
До 15 септември Криси ще бъде обгрижван в болница Токуда. Надяваме се, че разходите по престоя му там ще бъдат поети от Столична община.

Днес договорът за финансиране на лечението на Криси в чужбина беше подписан между родителите и ЦФЛД, затова вече можем спокойно да обявим край на кампанията.

Средствата, набрани в дарителската сметка и чрез ДМС, ще бъдат изразходвани за лечението на Кристиян в Hegau-Jugendwerk, а фондът ще покрие недостигащата сума.
Тъй като 84 дни по всяка вероятност няма да са достатъчни и Криси ще има нужда от по-продължителна терапия, вашата помощ е от съществено значение за осигуряване на пълния обем медицински грижи, докато детето излезе от кома и се стабилизира.

До 15 часа на 21.08. са изпратени 19 349 дарителски sms в помощ на Крис, а в дарителската сметка са набрани 70 727 лв. и 3 390 евро.

Благодарим ви за огромната подкрепа!
Ще ви информираме редовно за всички новини около Криси. Вярваме, че от тук нататък ще са само добри!

 
Обсъди във форума. (0 мнения) 
 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.