Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Общността
Общността Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
24 ноември 2014
Приятели, щастливи сме да споделим с вас, че за пореден път родители на наше дете даряват неизразходваните средства от дарителската сметка на други наши деца.

Малката Габи Кочарова се нуждаеше от спешна урологична операция в Германия. Намерихме начин да помогнем без кампания, тъй като нямаше никакво време. През пролетта Габи беше успешно оперирана в Хайделберг и се върна здравичка. Горещо вярваме, че от тук нататък всичко с хубавото ни момиченце ще е наред и скоро ще забрави изпитанието, през което тя и семейството й преминаха.

Когато направиш добро, то ще ти се върне – казват хората. В случая с Габи се върна в троен размер.
Родителите на Габи предариха останалите след лечението средства на три наши деца – Божидар, Еми и Веси Мурадова. Веси се нуждае от подмяна на процесора, поставен преди 8 години при първата кохлеарна имплантация, и вече излязъл от употреба. До края на годината фирмата вносител продава процесорите на цена 10 500 лв., а след това ще струват 22 000 лв., затова майката на Веси бърза да събере сумата преди Коледа.
Габи направи на Веси най-големия коледен подарък – да чува още по-добре с новото поколение речеви процесори. А на Боби и Еми помогна значително за събирането на парите за лечение.

Преди 8 години създадохме „Спаси, дари на...” като общност на дарители и родители. Заедно в името на живота и здравето на децата. За това мечтаехме. И то не само се получи, но устойчиво се развива, защото родителите на нашите деца са изключително отговорни и борбени, а дарителите – последователни в подкрепата си, даряващи умно и истински ангажирани с каузата.

При все че знаем това, всеки път изпитваме като за първи път щастието и благодарността, че съдбата ни даде възможност да бъдем част от чудото на най-чиста съпричастност и любов.

Благодарим на Габи, Дора и Захари Кочарови!
Благодарим и на всички вас за това, че ви има.
 
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.