Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Добри Николов ДЪРЖАВАТА УБИВА НАДЕЖДИТЕ ЗА ДЕЦАТА НИ
ДЪРЖАВАТА УБИВА НАДЕЖДИТЕ ЗА ДЕЦАТА НИ Печат Е-мейл
Автор Гергана Барабонкова   
02 юли 2007

Добри
С дванадесетгодишния Добри от град Варна това се случи два пъти. Първият път - когато след зверски побой над единадесетгодишния тогава малчуган, след уведомяването на полицията и след представената съдебна експертиза, така и не се намери някой, който да потърси отговорност от злосторника. Вторият път бе само преди броени дни, когато Министерството на здравеопазването, след три месечно протакане отказа да даде съгласие за лечението на Добри в чужбина.

До 2006 година Добри е растял здрав, спокоен и весел, докато един ден, играейки си с децата пред блока, е бил пребит до безсъзнание от зъл човек - вбесен от това, че децата дразнели кучето му. Естествено, полицията е уведомена, извадена е съдебна експертиза, но нещата приключват до тук и злодеят и до ден днешен си живее безнаказано. Два месеца след побоя Добри се разболява и е поставена страшната диагноза- остра нелимфобластна миеломоноцитна левкемия.

ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЦЕЛИЯ ТЕКСТ - НАТИСНЕТЕ БУТОНА ВДЯСНО!

Родителите подават молба до Министерството на здравеопазването, с която искат да им бъде разрешено разкриването на СМС – линии , сметка и разрешение за лечение в чужбина. Въпреки тежката диагноза и въпреки това, че всеки ден е от значение с оглед на състоянието на Добри, трябваше да минат цели три месеца, за да бъде получен отговор от Министерството на здравеопазването, с който отказват на семейството на Добри да бъде лекуван в чужбина .

Държавата убива надеждите за децата ни! В отговор на това, нека ние – гражданското общество на България, подарим надежда на Добри! Днес слагаме началото на кампания:

ЗА ДА ПОВЯРВАШ В ДОБРОТО, ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ГО ПРАВИШ!

Когато я няма държавата, на помощ идват Хората – гражданите на България. Призоваваме всички вас за обмен на идеи, инициативи и дела, с които да подарим надежда за Добри!

Надежда, която държавата му отне! Нека му я подарим ние!

Обсъди във форума. (7 мнения)

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.