Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Концертът в Бостън
Концертът в Бостън Печат Е-мейл
Автор Гергана Барабонкова   
28 март 2007
Концертът в Бостън
Скъпи Приятели,

На 25-ти март в Бостън се проведе Празничен гала концерт, организиран от Българо-американски център „Мадара”. Участници в концерта бяха женски хор “Луди Жени”, мъжки хор “Зорница”, с ръководител Татяна Сърбинска и танцова трупа „Лудо Младо”, с хореографи Петър Петров и Мариета Тихойнова.

Концертът подкрепи кампанията за събиране на средства за костномозъчна трансплантация на Светльо.
В залата имаше щанд, на който български деца продаваха с благотворителна цел рози, ръчно изработени декоративни великденски яйца и дървени сувенири.

На концерта присъстваха много български и американски гости, между които беше и консулът ни в Ню Йорк - г-н Николай Милков.

Концертът в Бостън
Татяна Сърбинска
Невероятно преживяване е да слушаш изпълненията на чист български език на женския хор “Луди Жени” и на мъжкия хор “Зорница”, чиито изпълнители са американци, а невероятният глас на Татяна Сърбинска взриви публиката и мнoгoкратно я изправи на крака.

Концертът в Бостън
Ани, Христина и Дамян продават цветя и сувенири
В разгара на този истински празник, водещата Маги излезе на сцената и започна с думите, че в живота, освен радост и веселие, има и тежки моменти, в които трябва да помогнем и протегнем ръка.
В края на призива за помощ, произнесен на български и английски, Маги повтори думите на Светльо: “Плача, но знам, че ще оздравея и мълча... Ще ми помогнете, нали?”
Неописуема бе гробната тишина, която последва тези две простички изречения, пълни с доверие и надежда, промълвени от устата на едно рано помъдряло дете.
Сякаш всеки от нас преосмисляше смисъла на собствените си житейски ценности...

Концертът в Бостън
Христина, Веселина и Дамян
Някои от гостите, още по време на концерта отидоха при децата на щанда и направиха своето дарение в кутията, която бяхме приготвили за Светльо. Други изчакаха края на програмата и тогава купиха от специалните рози и сувенири.
Бях безкрайно възхитена и от американските гости, които със съчувствие се интересуваха от Светльо и ни задаваха въпроси. Те също дариха средства за едно българско дете в беда.
Никога няма да забравя един от изпълнителите в хор „Зорница” - възрастен американец , който дойде и ни сподели, че е загубил баща си от рак, и с цялото си сърце иска да помогне.

От продажбите и даренията събрахме $490, които ще изпратим в дарителската сметка на Светльо.

Концертът в Бостън
Христина, Веселина и Ани
Благодарим на невероятната изпълнителка Татяна Сърбинска и на организаторката на концерта Виолета Желязкова за благородния жест да застанат зад инициативата в помощ на Светльо!
Благодарим и на прекрасните ни деца Ани, Христина, Веселина и Дамян, които положиха всички усилия, за да подкрепят далечно приятелче в борбата му за живот! Те дадоха на нас, възрастните, урок по човеколюбие и състрадание. Обичаме ви! Гордеем се с вас!

Обсъди във форума. (1 мнения) 

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.