Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Константин Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
10 февруари 2013
Константин Николов е на 1 годинка и 3 месеца, от гр. Бяла.
Когато се ражда, майка му веднага забелязва, че лявото оченце е по-притворено от дясното. Лекарят в родилния дом й обяснява, че това се дължи на оток от раждането, безобидно е и ще се оправи.
Но не се оправя. С времето разликата между двете очи става все по-видима.
 
След 3 месеца лекарите потвърждават, че наистина се касае за микрофталмия (по-малка очна ябълка) на лявото око и насочват бебето към Александровска болница в София (епикриза):
Там ни пое д-р Галина Димитрова, тя прегледа детето и назначи дата за прием за преглед под упойка. След прегледа д-р Димитрова ми съобщи, че в България не може да се проведе лечение на детето заради спецификата на окото, което е недоразвито още в ембрионален стадий и ме посъветва да търсим вариант в чужбина.

Родителите започват да търсят информация и подходящи клиники в чужбина и скоро, с помощта на друга майка, достигат до проф. Клеменс от университетската клиника в Грайфсвалд, който изпраща покана с дата за преглед и операция, както и оферта.
На 20 април 2012 год. родителите на Константин подават документи за финансиране във фонда за лечение на деца, но получават отказ. Причината: според експерта по детска офталмология „след оперативна намеса не се очаква желания резултат”.


Родителите започват спешна кампания за набиране на средства за лечение в Грайфсвалд. С помощта на форума бг-мама успяват да съберат около 2500 евро. Останалата сума набавят сами и на 10 юни 2012 год. заминават за Германия.
При операцията проф. Клеменс установява, че вътреочното налягане е повишено, затова отстранява лещата на лявото око, почиства стъкловидното тяло от мътнините и мобилизира ретината (доклад, стр. 1 и стр. 2).

Резултатът е много добър – кривогледството намалява и детето започва да движи очите успоредно. Професорът назначава упражнения за мързеливо око и дата за преглед през септември.

За прегледа успяхме да финансираме ходенето си с наши средства. След прегледа се установи, че за жалост ретината не е прилепнала сама, както се надявахме всички, но думите на лекаря бяха: "все пак окото е здраво като орган и няма други проблеми".
Сега имаме насрочена нова дата за преглед и евентуална операция - през месец април 2013. Сумата, необходима този път, е 3180 евро за операция и за моя престой там.
По стечение на обстоятелствата, към момента отглеждам детенцето си сама и не мога да си позволя тези пари. Силно се надявам обаче, че с ваша помощ на 15 април ще успеем да бъдем в болницата при професор Клеменс и че лечението ще даде резултат и Коце ще вижда и с лявото си оченце, може би не толкова колкото ми се иска, но все пак...


Обявяваме кампания за набиране на 3 180 евро за лечение на Константин в офталмологичната клиника в Грайфсвалд, Германия.

Дарителска банкова сметка:
Константин Димитров Николов
IBAN: BG26PRCB92301043393812
BIC: PRCBBGSF

Телефон за контакт с майката на Коцето: 0887  50 59 30 - Галина Николова

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
< Предишна

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.